Nieuwsbrief kinderopvang ’t Wantij

22-06-2020

Hallo ouders,

We zijn nu alweer een paar weken ‘gewoon’ open. Wij zijn heel blij dat we alle kinderen weer mogen ontvangen. Het was voor ons allemaal even zoeken hoe omgaan te gaan met de nieuwe regels en richtlijnen van het RIVM. Ondertussen hebben we onze weg daarin min of meer gevonden.

Heel blij zijn we dat de richtlijnen m.b.t. de neusverkoudheid  nu versoepeld zijn. Kinderen met een snotneus mogen gewoon weer komen!

Door de Corona- hebben we de maatregel dat u,  als ouder, niet meer binnen mag komen om uw kind te halen of te brengen. De kinderen worden bij de deur door ons opgevangen. We doen ons best om u bij dit ‘deurmoment’ zoveel mogelijk informatie te geven over uw kind. We hebben dan ook tijd voor een praatje en kunnen vragen beantwoorden. U kunt ons ook altijd mailen: KOV@dorpshuiswantij of bellen: 0519-543127.

Goed om te weten is dat de mentoren komende week een belmoment met de ouder/verzorger gaat plannen zodat zaken even persoonlijk doorgenomen kunnen worden.

 Cynthia

Cynthia is bevallen van een prachtige zoon, Domien. Met moeder en zoon gaat het goed. We zijn blij dat ze in juli weer bij ons aan de slag gaat!

Schoolreisje peuterspeelzaal

Normaal gesproken gingen we in juni met schoolreisje. Door de corona-perikelen gaat dit niet door. We wachten af of het na de zomervakantie alsnog door kan gaan.

Mooi weer

Het is weer prachtig weer de laatste tijd. We proberen zoveel mogelijke naar buiten te gaan. De zandbak is grote favoriet voor veel kinderen. De BSO kinderen zijn vaak op zoek naar kleine beestjes.

Wij zouden het op prijs stellen als u uw kind bij mooi weer thuis alvast insmeert met zonnebrandcrème. 

Bakfiets

Sommige ouders hebben ons al even gespot maar we hebben een tandem te leen. Onze bakfiets is stuk en wordt door fietshandel Metz gerepareerd. De kinderen vinden dit helemaal niet erg want ze vinden deze fiets echt fantastisch.

Nieuwe medewerkers

Emmy de Boer en Inge Schouten zijn vanaf juni onze nieuwe inval- collega’s. Inge werkt vooral op de dinsdag en Emmy op de vrijdag. Ze stellen zich in de nieuwsbrief aan u voor.

Voorstellen nieuwe medewerkers

Mijn naam is Emmy de Boer, samen met mijn man woon ik in Hollum.

Wij hebben 3 dochter Lenthe (8), Doutzen (6) en kiki van 1 jaar.

Ik ben een paar jaar thuisgebleven bij de kinderen omdat mijn man

offshore werkte. Inmiddels werkt hij nu op Ameland bij Wagenborg en

heb ik ook weer de gelegenheid om aan de slag te gaan. Ik ben in het

bezit van een pedagogisch diploma en heb 5 jaar gewerkt bij

Eb en Vloed in Hollum.

Ik heb erg veel zin in om hier bij ’t Wantij te werken.

Tot gauw!

 

Ik ben Inge Schouten-Dijkstra. Ik woon ondertussen al weer een paar

jaar op Ameland. Samen geniet ik met mijn man van onze honden en de

natuur op Ameland. Ondertussen klussen we flink aan ons huis om

er een paleisje van te maken.

En nu aan het werk bij de kinderopvang bij ’t Wantij, ik heb er heel

veel zin in! 

Informatie bij de deur

Er hangen foto’s van de pedagogisch medewerksters bij de deur. Zo is het voor iedereen duidelijk wie er die dag werkt. Ook hangen we hier de nodige informatie op zoals de nieuwsbrief, richtlijnen RIVM, informatie van de oudercommissie of bestuur. Zo blijft u op de hoogte! 

 

Namens het bestuur:

 Beste ouders,                         

Even een berichtje als aanvulling op de nieuwsbrief namens het bestuur.

Allereerst: dank voor het begrip dat u opbrengt over hoe wij met de regels tijdens deze coronatijd (moeten) omgaan. Wij zijn ons er zeker van bewust dat het niet leuk is voor u als ouder dat we uw kindje verwelkomen bij de deur en u niet kunt binnenkomen.

Voor de gezondheid van ons allen, maar ook voor onze leidsters, is het van belang dat we ons aan de richtlijnen van het RIVM houden die gelden voor de kinderopvang. We hopen dan ook dat in korte tijd de regels weer wat soepeler gaan worden. 

Maar voor eerst nogmaals dank voor uw begrip, maar zijn er onduidelijkheden of heeft u gewoon een vraag: bel gerust, wij willen graag uitleg geven!

 

Hartelijke groet

Namens het bestuur van ‘t Wantij 

Joke Beekema-Molenaar telnr. 0631649060

Anita Bulté-Metz  telnr. 0611327670